Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

15 Mayıs 2011 Pazar

BESMELE VE 7-19 lu formlar

BESMELE VE 7-19


• Önceki peygamberlere de vahyedilmiştir
• Dünya’da en çok tekrarlanan kelime topluluğudur
• Kuran’ın ilk ayetidir
• Kuran’da en çok tekrarlanan ayettir
• Kuran’ın tüm ayetleri numaralı olduğu halde, İki tane Besmele ayetinden başka diğer tüm Besmele ayetleri numarasız olarak geçer.

Bu son özellik ve Besmele ayetinin harf yapılanması, tekrarlanan ikili 7 ve 19’un ana tablolarını gerçekleştirmekte ve Besmele ayetlerinin neden numarasız tekrarlandıkları sorusuna 7 ve 19’lu sistemle cevap vermektedir.





BAŞTAKİ BESMELELER VE SURE ORTASINDAKİ BESMELE


Kur’an surelerinin genel özelliği, Besmele ayetleriyle başlamalarıdır. Ancak, Kuran’ın 114 suresinden sadece bir tanesinin başında Besmele ayeti yoktur. Bu sure Tevbe suresidir. Sure başlarına konumlanmış olan 113 Besmele ayetini de incelersek 112 tanesinin “numarasız” ayet, 1 tanesinin de Fatiha suresinin ilk ayeti ve “numaralı” olarak geçmekte olduğunu görürüz. Acaba başka sureler değil de neden sadece Fatiha ve Tevbe surelerinde bu farklı durum vardır? Problem gibi görünen bu duruma Kuran’ın 7 ve 19’lu matematiksel sistemi buna çözüm getirmektedir.

Surelerinin başındaki numarasız Besmelelerin sayısı 112 (7x16) iken; numarasız Besmelelerin geçmediği Fatiha ve Tevbe surelerinin numaraları da 19’un rakamları olan 1 ve 9’dur.



SEQAR: 50



İster numaralı olsun ister numarasız olsun, sure başlarındaki Besmelelerin toplamı (Tevbe suresinde olmadığı için) 113 tanedir. 113 sayısı ise ne 7’nin ne de 19’un katıdır. Eğer tüm surelerin başında Besmele olsaydı bile bu bir problem olacaktı. Çünkü Kuran’ın tüm oluşumu 7 ve 19’lu yapı ile kilitlendiği halde, Besmeleler sadece 19’un katını oluşturacak ve ikili sistemin diğer sayısı olan7’nin bir fonksiyonu kalmayacaktı. İşte, Kuran’da 7 ve 19’lu sistemin gerçekleşmesi, Tevbe suresinin Besmele ayetiyle vahyedilmemiş olmasından kaynaklanır.

Tevbe suresinin başında olması gereken Besmele’yi aramaya başlarsak, olması beklenen yerden 19 sure sonra karşımıza çıkan Neml suresinin 30. ayetinde, Besmelelerin sayısını 114’e tamamlayan 2. numaralı Besmele ile karşılaşırız. Bu Besmele, Kur’an-ı Kerim’i defalarca 7 ve 19’la aynı anda kodlamaktadır. Besmele’nin Neml suresinin orta yerinde ortaya çıkmasının sayısal verilerini tablolaştıralım. Bu tablomuz Tevbe suresinden Neml suresine kadar olan 19 surenin sıralaması ve bu surelerin, sure numaraları toplamı olacaktır. Sonuç 7 ve 19’un katlarda kilitlendiği sayıdır.



(TABLO: 51) Tevbe suresinden Besmelesi’nin geçtiği Neml suresine kadarki surelerin sayısı
ve bu surelerin, sure numaraları toplamı



Besmeleler içerisinde tek istisna olarak surenin orta yerinde geçen bu biricik Besmele’nin Kuran’daki koordinatı olan sure ve ayet numarasını inceleyelim. Bu Besmele’nin geçtiği surenin numarası 27, ayet numarası da 30’dur. Kuran’daki bu yerleşime göre; sure ve ayet numarasının arka arkaya dizimi 7’nin tam katıdır, aynı sure ve ayet numarasının toplamı ise 19’un tam katıdır.

TABLO: 52





KURAN’IN AYET SAYISI


Tevbe suresinin başında olması beklenen Besmele’nin, Neml suresinin orta yerinde geçmesi nedeniyle Kuran’da iki tane numaralı Besmele ayeti oluşmakta ve Kuran’ın toplam ayet sayısını tekrarlanan ikili 7 ve 19’la kilitlemektedir. Fatiha suresinin başındaki 1. numaralı Besmele ayetinden Neml suresindeki 2. numaralı Besmele ayetine kadarki toplam ayet sayısı 7’nin tam katı iken; Neml suresinin ortasında bulunan Kura’nın 2. numaralı Besmele ayetinden Kuran’ın sonuna kadarki toplam ayet sayısı ise 19’un tam katıdır. Böylece Kuran’da neden iki adet numaralı Besmele ayeti geçmektedir sorusuna, 7 ve 19 tekrarlanan ikili sayısal sistem buna cevap vermektedir. Eğer Kuran’daki bütün surelerin başındaki Besmele ayetleri numaralı olsaydı, aşağıdaki tablolarda görebileceğimiz üzere 7-19’lu sistem bozulmuş olacaktı.


TABLO: 53



Neml suresinin ortasında geçen ve Kur’an ayetlerini 7 ve 19’la ortalayan bu biricik Besmele ayetinin Kuran’daki tüm Besmeleler içerisindeki konumuna bakarsak, bu Besmeleye kadar Kuran’da 26 Besmele geçtiğini rahatlıkla sayabiliriz. 26 sayısı ise Tekrarlanan İkili 7-19’un toplamı kadardır.


TABLO: 54



İşte, 1. numaralı Besmele’den 2. numaralı Besmele’ye kadar Tekrarlanan İkilinin toplamı kadar (7+19) Besmele geçerken, bu Besmeleden sonra Kuran’ın sonuna kadar ise 87 tane Besmele geçmektedir ki 87 sayısı da Tekrarlanan İkilinin verildiğini bildiren Referans ayetin numarası olan Hicr: 87’ye eşittir.” (Neml:30. ayetteki Besmele’nin öncesinde 26, sonrasında 87 Besmele)




BESMELE’DEKİ HARFLER VE 7-19

Besmele’nin Kuran’daki tekrarlarında olduğu gibi, harflerinde de iç içe geçmeli 7-19’lu matematiksel bir yapı vardır. Ancak, biraz sonra göreceğimiz gibi Besmele’nin ilk kelimesi olan ve “Elif” harfinin düşmesiyle gerçekleşen BSM (Bismi) kalıbı, 7 ve 19’u oluşturmada en etkili kelimedir.

Arapça yazım kurallarına göre “Bismi” kelimesi yazılırken “Be” ve “Sin” harfleri arasında “Elif” harfinin yazılması gerekir. Bu şekilde yani “Elif” harfiyle yazılı Bismi kelimeleri Vakı’a: 74, 96 - Hakka: 52 ve Alak: 1 ayetlerinde olmak üzere Kuran’ın dört ayetinde geçmektedir. Örneğin; Alak suresinin 1. ayetinde görülebileceği üzere “Bismi” kelimesi “Elif” harfiyle yazılıdır.





Böyle yazılması da gerekli bir kuraldır. Ancak, Kuran’daki hiçbir Besmelenin “Bismi” kelimelerinde elif harfi kullanılmamıştır. Yukarıdan aşağıya doğru bir çizgi çekilerek yazılabilen elif harfini, Besmelelerdeki Bismi kelimelerine yazmak belki dünyanın en kolay işi gibi görünebilir. Kolay gibi görünen bu durum, aslında kâinatın en zor işidir. Çünkü Kur’an Allah’ın kitabıdır ve bu kitabın korunması işini de kendisi üstlenmiştir. Hiçbir el o çizgileri çizemedi. Bunun ilk Kur’an yazıcılarının unutkanlığından kaynaklandığını düşünmek ise gülünç bir iddia olur. Kuran’ın dört yerinde geçen Bismi kelimelerine elif harfini yazmayı unutmayan yazıcılar, Hud suresi 41. ayette ve diğer tüm 114 Besmelede “Bismi” kelimesine elif harflerini yazmayı mı unuttular? Hayır, unutmadılar. Böyle yazmakla emrolundular. Çünkü Kuran’ın en ince bir ayrıntısı dahi İlahi direktifin eseri olduğuna tanık oluyoruz.

O halde Besmele neden bu şekilde yazılıdır? Bunun sırrı elbette Besmele harflerinin 7 ve 19’la kodlanmış olmasındadır. Allah, Besmele harfleri konusunda “Bism” kelimesinden “elif” harfini düşürmesiyle bizi Besmelenin harf yapılanması üzerine düşünmeye ve araştırmaya sevketmektedir…
“Elif” "harfinin düşmesiyle oluşan “Bismillahirrahmanirrahim” 19 harftir. Bu 19 harf Arap alfabesinin 10 harfinden oluşmuştur. Başka bir anlatımla; Besmele’yi oluşturan 10 tane harf “Asıl” (tekrarsız) iken, 9 tanesi de tekrarlı harflerdir. Aşağıdaki tabloda da görülebileceği üzere koyu sütunlar Besmelede ilk defa geçen tekrarsız 10 asıl harfi, beyaz sütunlar ise Besmele’deki tekrarlı 9 harfi gösterir.


Besmele’nin tekrarsız 10 harfi, tekrarlı 9 harfi ve harflerin sayısal değerleri




İşte, Besmele’de tekrarsız olan 10 harfin sayısal değerleri toplamı 406 (7x58) iken; tekrarlanan 9 harfin sayısal değerleri toplamı ise 380 (19x20) dir.


(TABLO: 55) Besmele’de tekrarsız 10 harf ve tekrarlı 9 harfin sayısal değerleri



19 harften meydana gelen Besmele kelimeleri ve takılarının 7’nin katını veren sayısal değerlere sahiptir. Besmele dört kelime ve iki takıdan oluşur. Buna göre her dört kelimenin yalın halde sayısal değerlerini arka arkaya dizersek, meydana gelen sayılar 7’nin katlarını verir. Eğer Rahman ve Rahim kelimelerinin başına gelen “El” takılarının sayısal değerlerini de arka arkaya dizersek, yine 7’nin katını elde etmiş oluruz.


1. Kelime “BİSM”, harfler; Be-Sin-Mim, sayısal değerleri; 2,60,40

Ardışık dizimi: 2 60 40 = 7 x 3720


2. Kelime “ALLAH”, harfler; Elif- Lam-Lam-He, sayısal değerleri;1,30,30,5

Ardışık dizimi: 1 30 30 5 = 7 x 18615


3. Kelime “RAHMAN”, harfler; Ra-Ha-Mim-Nun, sayısal değerleri; 200,8,40,50

Ardışık dizimi: 200 8 40 50 = 7 x 2869150


4. Kelime “RAHİM” , harfler Ra-Ha-Ye-Mim, sayısal değerleri;200,8,10,40

Ardışık dizimi: 200 8 10 40 = 7 x 2868720


Takılar “Elif-Lam, Elif-Lam”, sayısal değerleri; 1,30,1,30

Ardışık dizimi: 1 30 1 30 = 7 x 18590



TABLO: 56






FATİHA SURESİNDEKİ BESMELE KELİMELERİNİN TEKRARI


Kur’an surelerinin başlarında geçen Besmele’lerden sadece Fatiha suresinin başındaki Besmele ayeti numaralı olarak geçmektedir. Bu durum Fatiha suresini özel kılmaktadır. Bu özellikleri ilerideki bölümlerde ele alacağız. Burada sadece Besmele kelimelerinin Fatiha suresindeki tekrarlarına ve geçtikleri sure ile ayet numaralarının toplamına değineceğiz. Fatiha suresinde Besmele kelimeleri tam 7 defa tekrarlanmıştır. Geçtikleri sure ve ayet numaraları toplamı ise tam 19’dur.


(SEQAR: 57) Fatiha suresinde Besmele’yi oluşturan kelimelerin tekrarlı geçişleri
Fatiha suresindeki Besmele kelimelerinin tekrarı






BESMELE KELİMELERİNİN KUR’AN’DAKİ TEKRARLARI



Bism, Allah, Rahman ve Rahim kelimelerinden oluşan Besmele kelimelerinin Kuran’daki geçişlerini tek tek ele alacağız. Bu incelemelerimizde bir tek prensip olacaktır. Bu da Besmele’yi oluşturan kelimelerin Kuran’daki geçişlerinde sadece Allah adına kullanılan kelimeler olacaktır. Örneğin; “ism-ul fusuk” veya Hz. Peygamber için kullanılan “ismuhu Ahmed” ibarelerindeki “ism” kelimeleri Allah adına kullanılmadığı için bu ve benzer kelimeler inceleme alanımız dışında kalacaktır.

Buna göre, Besmele’yi oluşturan kelimeleri birbirinden bağımsız olarak Kuran’daki yerleşimlerini incelediğimizde, bu kelimelerin geçtikleri sure ve ayet numaraları olsun, tekrarlanma sayıları olsun veya başlangıç harfli/başlangıç harfsiz sure gruplarındaki geçişleri olsun, her yönüyle bir puzzle gibi 7-19’lu sistemin ana parçalarını oluşturan tabloları gerçekleştirmektedir.





“İSİM” “BİSM” “İSMUHU” VE 7 - 19


Allah’ın adlarıyla bitişen “İsm” ve “Bism” kelimeleri numaralı ayetlerde 21, numarasız ayetlerde de 112 defa olmak üzere toplam 133 defa tekrarlanmaktadır. Besmele’nin “ilk” kelimesini oluşturan “Bism/ism” kelimelerinin Kur’an boyunca tekrar sayısı olan 133, aynı zamanda 7 ve 19’un tekrarlarda kilitlendiği “ilk” sayıdır.

133 = 7 x 19

Önce “ism” formuyla yazılı kelimeleri ele alalım. Kuran’da Allah adıyla bitişen “isim” kelimesinin geçtiği ayetlerin numaraları toplamı 19’un katı iken; buna ayetlerin geçtiği sure numaralarını da eklersek ikili kodlamanın diğer sayısı olan 7’nin tam katını veren sayıyla karşılaşırız.


TABLO: 58



Allah’ın adıyla bitişen “İsm” formlarının tümü başlangıç harfsiz surelerde geçmektedir. Bu sure ve ayet numaraları şunlardır:(5:4), (6:118,119,121,138), (22: 28,34,36,40), (55:78), (56:74,96), (69:52), (73:8), (76:25), (87:1,15), (96:1)

“İsm” formundan başka Allah adıyla bitişen üç “bism” kelimesi mevcuttur. Bunlar; Fatiha: 1, Hud: 41 ve Neml: 30 ayetlerinde geçer. İlk “bism” formunun geçtiği Fatiha suresi, başlangıç harfsiz sure grubunda yer aldığı için, hem “ism”, hem “bism” formundaki kelimelerinden 19 tanesi başlangıç harfsiz sure grubunda yer almaktadır. Başlangıç harfli sure grubunda ise iki tane “Bism” geçmektedir. Acaba bu ikili yapıyı bozmamakta mıdır? Bir grupta 19 tane iken, diğer grupta ise 7 tane olması gerekirken neden 2 tanedir?

Durum sanılanın ötesinde mükemmel bir planlamayla gerçekleşmiştir. Terazinin bir yanında (başlangıç harfsiz surelerde) 19 tane “İsim/Bism” kelimeleri yerleşik iken, diğer yanında ise (başlangıç harfli surelerde) bulunan iki “Bism” kelimesinin geçtiği sure ve ayet numaraları arka arkaya dizildiğinde hikmetli bir şekilde açığa çıkan sayılar 7’nin tam katıdırlar.

Hud suresinde geçen “Bism” kelimesinin sure ve ayet numarası 11:41’dir.

Arka arkaya dizimi : 11 41 = 7 x 163

Neml suresinde geçen “Bism” kelimesinin sure ve ayet numarası 27:30’dur.

Arka arkaya dizimi : 27 30 = 7 x 390

Başlangıç harfli sure grubundaki bu iki adet “Bism” formunun geçtiği sure ve ayet numaraları olan (11:41) ve (27:30)un birlikte arka arkaya dizimleri ise daha çok hikmetlidir. Çünkü çıkan sonuç 7 ve 19’u aynı anda birbirlerine kilitlemektedir.


TABLO: 59



“İsm/Bism” kelimelerini incelerken kural olarak sadece “Allah” lafzıyla bitişik olanlarını ele aldık. O halde yukarıda belirtilen ve sure ile ayet numaraları birleştiğinde 7-19’un katlarda kilitlendiği sayıyı veren Hud ve Neml suresindeki bu iki adet Bism” kelimesinin bulundukları surede kaçıncı “Allah” lafzı ile bitişik olduklarına bakalım. Sonuç son derece olağanüstüdür. 27:30 ayetindeki” Bism” formu Neml suresindeki 7. “Allah” kelimesiyle bitişen “Bismillah” lafzı iken; 11:41 ayetindeki “Bism” formu ise, Hud suresindeki 19. “Allah” kelimesiyle bitişen “Bismillah” lafzıdır.


TABLO: 60



Kuran’da geçen üç adet “Bism” kelimesinin geçtikleri surelerde kaçıncı “Allah” kelimeleriyle bitiştiklerini arka arkaya dizersek yine 7-19’lu tabloyla karşılaşırız. Buna göre yine Kuran’daki sıralamayı takip edelim:

Birinci “Bismi” kelimesi Fatiha suresindeki “ 1.” “Allah” kelimesiyle bitişiktir.

İkinci “Bismi” kelimesi Hud suresindeki “19.” “Allah” kelimesiyle bitişiktir.

Üçüncü “Bismi” kelimesi Neml suresindeki “7.” “Allah” kelimesiyle bitişiktir.


İşte “Bism” kelimelerinin “Allah” kelimeleriyle bitiştikleri sıra numaraları olan 1, 19 ve 7’nin arka arkaya bitişmesi, ikili kodlamanın bir başka kilidini oluşturur.


TABLO: 61



Bunlardan başka “2. surenin 114. ayetinde” ve “24. surenin 36. ayetinde” olmak üzere iki adet “isim” kelimesi daha geçmektedir. Bunlar “Allah” kelimesiyle bitişik değildirler ancak, Allah’a işaret eden “o” zamiriyle bitişiktirler. “İsmuhu” formuyla yazılı bu kelimelerin geçtiği sure ve ayet numaraları da bitiştiğinde 7’nin tam katlarını oluşturmaktadır.

(2 :114)……..2 114 = 7 x 302

(24: 36)……...24 36 = 7 x 348

“İsmuhu” olarak zamirle geçen bu iki “isim” kelimesi, esasen Besmeleyi oluşturan kelimelerin Kuran’daki tekrarlarında 7 ve 19’lu dengeyi sağlamaktadır. Bunu tüm Besmele kelimelerinin tekrarlarını açıkladıktan sonra bir daha ele alacağız.




“ALLAH” KELİMESİ VE 7-19


Besmelenin ikinci kelimesi “Allah” kelimesidir. Kuran’da en çok tekrarlanan kelime olma özelliğine sahiptir. Numarasız ayetlerde 112, numaralı ayetlerde 2699 defa tekrarlanmaktadır.

• “Allah” kelimesi Kuran’ın 85 suresinde geçmektedir. Bu surelerden 28 tanesi başlangıç harfli sure iken, 57 tanesi ise başlangıç harfsiz suredir.


TABLO: 62




• Başlangıç harfli surelerde “Allah” kelimesinin tekrarı 7’nin tam katı iken, başlangıç harfsiz surelerde 19’un tam katıdır.


TABLO: 63



Bu oluşum sure başlarındaki numarasız Besmele ayetlerinde geçen “Allah” kelimelerini de kapsamaktadır. Bu tablonun açılımını aşağıdaki tablodan takip ederek hangi surelerde kaç tane “Allah” kelimesinin geçtiğini tespit edebilirsiniz.


(TABLO: 63’ün açılımı)

Tüm Kur’an boyunca “Allah” formunun tekrarı



Yukarıdaki tabloya dikkat ediniz. Tevbe suresi başlangıç harfsiz sure grubunda yer almakta ve başında Besmele ayeti bulunmamaktadır. Eğer olsaydı, bu grupta “Allah” formunun tekrar sayısı 19’un katını vermeyecekti. Aynı şekilde Tevbe suresinin son ayeti olan 129. ayetteki “Allah” lafzı ile birlikte toplam tekrarlanma sayısı 19’un tam katı çıkmaktadır. Tevbe suresinin son iki ayeti hakkında şüpheye düşenlere bu tablo bile tek başına yeterli olacaktır. Ancak; Kuran’ın toplanmasında bu son iki ayetin Kuran’da yerini alması, Kuran’ın 7-19’lu sayısal fonksiyonlarının olağanüstü bir üslupla vahyedildiğini anlamamızı sağlamıştır. Bunun için, bu delilleri son bölümde geniş bir çerçevede detaylıca ele alacağız.

Kuran’daki kodlamanın bakiye vermeyen ve eksik bırakmayan özeliğinin bir örneğini Besmele kelimelerinin Kuran’daki yerleşiminde de görmekteyiz. Besmele’deki İsim, Allah, Rahman ve Rahim kelimeleri, başlangıç harfli ve başlangıç harfsiz surelerde 7 ve 19’la simetrik olarak birbirine kilitlenmektedir. Başlangıç harfli surelerde “Allah” formunun tekrarı 1120 (7x160) idi. O halde aynı grupta Besmele’deki “Allah” kelimesinin dışında kalan diğer “İsim”, “Rahman” ve “Rahim” kelimelerinin tekrarı, 19’un katı olmalıdır. Sonuç muhteşem; tamı tamına 171(19x9). Yine aynı şekilde başlangıç harfsiz surelerde “Allah” formunun tekrarı 1691(19x89) idi. O halde başlangıç harfsiz sure gurubunda Besmele’deki “Allah” kelimesinin dışındaki diğer “İsim”, “Rahman” ve “Rahim” kelimelerinin tekrarı ise 7’nin tam katı olmalıdır. Sonuç yine olağanüstü; tamı tamına 357(7x51) adet ve tam bir 7-19 simetrisi.



TABLO: 64



Peki, şu fiziksel gerçeğe ne diyeceksiniz? Yukarıdaki tabloda geçen Besmele kelimelerinin bu sayımları tamtamına 112(7x16) adet numarasız ayette ve 1919 (19x101) adet numaralı ayette geçmektedir.


TABLO: 65



Kuran’ın 1919 ayetinde tamı tamına 2891adet Besmele’yi oluşturan kelimeler tekrar etmektedir. Bu sayı 7’nin tam katıdır. Böylece birbirine zincirli 7-19’lu bir tablo daha gerçekleşmektedir.

TABLO: 66



Yukarıdaki tablolarda sadece “Allah” formu kullanılarak hesaplanmıştır. Şimdi, “Allahumme” formunu da ele alarak bu iki formun birbirleriyle olan 7 ve 19’lu kilitlenmelerini görelim.




“ALLAH” VE “ALLAHUMME”


Kuran’da Yüce Yaratıcının özel ismi “Allah” ve “Allahumme” olarak iki farklı formda kullanılmıştır. 2699 tane “Allah” ve 5 tane de “Allahumme” ismi, Kuran’ın numaralı 1825 ayetinde geçer ve bu iki form sadece ve sadece bir tek ayette aynı anda bulunur. Bu ayet 10. surenin 10. ayetidir.




İşte, farklı formdaki “Allah” ve “Allahumme” kelimelerinin Kuran’daki geçişlerinde bir tek istisna olarak kesiştikleri 10. surenin 10. ayeti, birçok 7 ve 19’lu tabloları oluşturan kilit noktadır. Kuran’ın başından bu kilit noktaya kadar, “Allah” ve “Allahumme” kelimesinin geçtiği her ayete, o ayetin sure numarasını da vererek topladığımızda 19’un tam katını verir. Aynı tarzda, yine bu kilit noktadan sonra yani Yunus suresinin 10. ayetinden sonra, Kuran’ın sonuna kadarki “Allah” ve “Allahumme” kelimelerinin geçtiği yerlerin sure ve ayet numaralarını topladığımızda ise 7’nin tam katını oluşturan sayıya ulaşırız.

TABLO: 67



Yukarıdaki tablo kendi içinde ikişer defa 7 ve 19’lu kodlanmayı barındıran bir durum vardır: Kuran’ın başından “Allah” ve “Allahumme” kelimelerinin kesiştiği Yunus 10. ayete kadar hem sure numaraları toplamı hem ayet numaraları toplamı birbirinden bağımsız 19’un katlarını vermekte iken; Yunus 10. ayetten sonra Kuran’ın sonuna kadar “Allah” ve “Allahumme” kelimelerinin geçtiği hem sure numaraları toplamı hem ayet numaraları toplamı ise birbirinden bağımsız olarak 7’nin katlarını oluşturmaktadır.

(TABLO: 68)
“Allah” ve “Allahumme” kelimelerinin geçtiği sure ve ayet numaralarının birbirinden bağımsız toplamları



Yine, “Allah” ve “Allahumme” kelimelerinin kenetlendiği Yunus suresinin 10. ayetini kilit nokta olarak ele aldığımızda Kuran’da Besmele kelimelerinin geçtiği ayet sayısının 7 ve 19’lu bir tablo daha gerçekleştirdiğini görürüz. Kuran’ın başından 10. surenin 10. ayetine kadarki Besmele kelimelerinin geçtiği ayetlerin sayısı 817 iken; bu ayetten sonra Kuran’ın sonuna kadarki Besmele kelimelerinin geçtiği ayetlerin sayısı ise 1218’dir. Görüldüğü üzere “Allah” ve “Allahumme” isimleri hem tekrarlanma açısından, hem Kuran’daki koordinat toplamları açısından birbirleriyle 10:10 ayetinde kilitlenmiş durumdadırlar.

TABLO: 69






“RAHMAN” VE 7-19


Besmele’nin üçüncü kelimesi olan “Rahman” ismi, Besmele’nin diğer kelimelerinde olduğu gibi 7-19’lu tablolar oluşturmaktadır. Bu tabloları tek tek inceleyelim.


• “Rahman” ismi Kuran’ın numaralı 56 ayetinde 57 defa tekrarlanmaktadır.

TABLO: 70




• “Rahman” ismi numarasız ayetlerde 7’nin tam katı kadar tekrarlanırken, numaralı ayetlerde 19’un tam katı kadar tekrarlanmaktadır.


TABLO: 71




• “Rahman” isminin geçtiği surelerin, sure numaralarının tekrarlı toplamı 19’un tam katı iken; geçtiği ayetlerin tekrarlı toplamı ise 7’nin tam katıdır.


(TABLO: 72) Kuran’ın 56 ayetinde geçen “Rahman” ismi




• Yukarıdaki tabloda “Rahman” isminin geçtiği 56 ayetin sıra numaralarını yani 1’den 56’ya kadarki sayıları üst üste toplarsak yine 7 ve 19’un tekrarlarda kilitlenen sayıya ulaştığını görürüz.


TABLO: 73




• Üst üste toplandığında 7 ve 19’un ortak katını veren bu 56 ayetten bir kısmı başlangıç harfsiz surelerde, bir kısmı da başlangıç harfli surelerde geçmektedir. Böyle bir gruplandırmada 7 ve 19 un başka bir tablosuyla daha karşılaşırız tablonun sonuçları şöyledir.

TABLO: 74




• Tekrarlanan ikili 7-19 ile kodlandırıldığına kanıt olabilmesi için bazı surelerin başında sembol harfler kullanıldığını önceki bölümde incelemiştik. Burada Rahman” isminin geçtiği başlangıç harfli surelerin sembol harflerini incelersek, bu ismin surelerdeki başlangıç harflerle 7-19’lu bir kilitlenme meydana getirdiğini görürüz. “Rahman” isminin geçtiği başlangıç harfli surelerin sembol harfleri tam 26 tanedir. 26 ise 7+19’dur. Bununla birlikte, bu 26 harften 7 tanesi normal anlatımlı ayetlerin girişini teşkil eden başlangıç harfler iken; 19 tanesi ise harf ayetleri olan bağımsız başlangıçlardandır.

(TABLO: 75) “Rahman” isminin geçtiği başlangıç harfli surelerin sembol başlangıç harfleri




ALT TABLOLAR


Kuran’ın fiziksel fonksiyonlarının sürekli 7 ve 19’lu tablolar sunma özelliğinde olduğunu delilleriyle görmekteyiz. Bununla birlikte bu ana tabloları oluşturan fonksiyonların tablo içinde tablo oluşturduğuna da tanık olabiliyoruz. Burada “Rahman” isminin geçtiği Kuran’daki yerleşimleriyle ilgili birkaç örnek alt tabloları maddeler halinde inceleyelim:


• “Rahman” isminin g e ç m e d i ğ i başlangıç harfli sureler tam 19 tanedir. Bu kelimenin geçmediği bu surelerin başındaki 19 sembol başlangıç ise tam 7 adet sembol başlangıcın tekrarlarıdırlar.

• Kuran’ın başından sayıldığında “7. Rahman” kelimesinin geçtiği ayet, tam “19. surede” geçmektedir. Bu ayetin numarası 26’dır. 26=7+19’dur.

• “Rahman” isminin en çok tekrarlandığı sure Meryem suresi olan 19. suredir. İşte sure numarası 19 olan bu surede “Rahman” kelimesinin tekrarlandığı ayetlerin numaraları toplamı ise 7’nin tam katıdır.

• Kur’an boyunca “Rahman” kelimesinin g e ç m e d i ğ i 96 sure mevcuttur. Bunlardan 77 (7x11) tanesi başlangıç harfsiz sure iken; 19 (19x1) tanesi ise başlangıç harfli suredir.

• “Rahman” ismi üzerine odaklanarak yaptığımız bu incelemelerde ortaya çıkan bir özellik, “Rahman” kelimesinin bir sureye ad olarak verilmesi nedeniyle o surenin Kuran’daki yerleşiminin 7 ve 19’ üzerine kodlanmış olmasıdır. “Rahman” ismiyle anılan sure, Kuran’ın 55. suresi olup, adını 1. ayette geçen ve tek kelimeden oluşan “El-Rahman” kelimesinden alır. Böylece Rahman suresinin sure numarası olan “55” ile sureye adını veren ayetin numarası olan “1”in toplamı (55+1), 7’nin tam katı iken; 55 ve 1’in arka arkaya dizimi ise 19’un tam katıdır. ( 551 = 19 x 29) Ayrıca, Rahman suresinin sure numarası (55) ile surenin ayet sayısı (78)in toplamı, 7 ve 19’un tekrarlarda kilitlendiği ilk sayıyı vermektedir. 55 + 78 = 7 x 19

Görüldüğü üzere 7-19’lu bir tablonun içinde veya arka planında birbirleriyle kilitli 7-19’lu başka “alt tablolar” da mevcuttur. Müddessir suresinin “İnsanlık için çok çok tablolar sunar” mealindeki 29. ayeti “Levvahetun lil beşer” ibaresi ile geçerken “Levha” (tablo) kelimesinin “pek çok tablolar” anlamında “Levvahetün” olarak mübalağa kipiyle vahyedilmiştir. Bu bize Kur’an’ın zincirlemeli, iç içe geçmeli 7-19’lu tablolardan oluştuğunu hem sözel olarak ifade etmekte, hem Kuran’ın matematiksel yapılanmasında fazlalık oluşturmayan ve eksik bırakmayan matematiksel özellikleriyle dolu bir kitap olduğunu bildirerek gözler önüne sermektedir.

Anlatımı geniş hacimli kitaplara sığmayacak kadar değişik frekanslarda sürekli 7-19’la kilitli tablolar sunan Kur’an, kıyamete kadar her çağda yaşayan insanlardan inkâr edenlere meydan okuyarak bir benzerinin oluşturulamayacağını iddia etmekte ve bu iddialarını ispat etmektedir. Emsalsiz bir matematiksel uyumu gerçekleştirmek için bu doğrultuda sure ve ayetlerin sayı ve sıralarını düzenlemek, kelimeleri belli oranlarla belirli sure ve ayetlere yerleştirmek; tüm bu fiziki yapılandırmalarla (sözel ve sayısal) hiçbir çelişki taşımayan bir kitap sunmak ancak Rahman ve Rahim olan Allah’ın ölçü koymasıyla mümkündür.






“RAHİM” VE 7-19


• Bu isim Besmele’nin dördüncü ve son kelimesidir. Kuran’da “Rahim” ve “Rahima” olarak 114 defa tekrarlanmakta ve geçtikleri sure ile ayet numaraları toplamı da 9128’i oluşturarak 7 ve 19’lu tabloyu gerçekleştirir.


TABLO: 76



(TABLO: 76’nın açılımı)
“Rahim” isminin Kuran’daki tekrarı ve geçtikleri sure ve ayet numaralarının (tekrarsız) toplamı




• Bu isim (“Rahman” isminde olduğu gibi) numarasız ayetlerde 7’nin tam katı kadar tekrarlanırken, numaralı ayetlerdeki tekrarı ise 19’un tam katıdır.


TABLO: 77




• Bu kelime, bulunduğu ayetlerde birer defa geçmektedir. Bu nedenle 114 tane “Rahim” kelimesi 114 ayette geçmektedir. Ancak, bu 114 ayet, tam 42 tane surede geçerek 7 ve 19’lu bir tablo daha gerçekleştirir.


TABLO: 78




• Kuran’da Allah adına kullanılan “Rahim” kelimeleri “Rahima” türeviyle birlikte iki farklı kelime olarak geçmekteydi. Bu farklılık bir kodlanmayı beraberinde getirmektedir. Kök isim olan “Rahim”, Kur’an boyunca 38 surede geçmekte ve geçtikleri sure ile ayet numaraları toplamı ise 7770’i vererek 7-19’lu tabloyu bir daha gerçekleştirir.


TABLO: 79




• “Rahim” ve farklı versiyonu olan “Rahima” kelimelerinin Kuran’daki tekrarlanma sayılarını karşılaştırdığımızda, yine 7 ve 19’lu bir tabloyla daha karşılaşırız: “Rahim” formu 94 defa tekrarlanmaktadır. Sıra numaraları toplamı yani, 1’den 94’e kadarki sayıların toplamı 19’un tam katı iken, “Rahima” formu ise 20 defa tekrarlanmakta ve sıra numaraları olan 1’den 20’ye kadarki sayıların toplamı ise 7’nin tam katı yapmaktadır.

TABLO: 80






“RAHMAN” “RAHİM” BAŞLANGIÇ HARFLER VE 7-19


Daha önce “Rahman” isminin geçtiği başlangıç harfli sureleri incelemiştik., “Rahman” isminin geçtiği başlangıç harfli surelerin başlangıcında bulunan sembol harfler tam 26 tane olup bunlardan 19 tanesi bağımsız ayetleri teşkil etmekte, 7 tanesi ise bağımsız olmayıp normal anlatımlı ayetlerin başlangıçlarını oluşturmaktaydı. “Rahman” isminin geçmediği başlangıç harfli sure sayısı ise 19 taneydi ve bu 19 surenin başındaki sembol başlangıçlar, tam 7 tane sembol başlangıcın tekrarlarıydı.

“Rahim” kelimesinin geçtiği başlangıç harfli sureleri incelediğimizde ise “Rahman” isminin yerleşim planının tam bir ters simetrisi olarak 7-19’lu bir yerleşim oluşturduğunu görmekteyiz. Bu simetri şöyledir: “Rahman” kelimesinin g e ç t i ğ i başlangıç harfli surelerin sembol harfleri bağımlı ve bağımsız özelliklerine göre 7+19 iken, aynı özellik bu kez “Rahim” isminin g e ç m e d i ğ i başlangıç harfli surelerin sembol harflerinde kendini 7+19 olarak göstermektedir



(TABLO: 81)
“Rahman” ve “Rahim” kelimelerinin geçme/geçmeme özelliklerine göre başlangıç harfli sureler ve sembol harfleri




“Rahman” isminin g e ç m e d i ğ i başlangıç harfli sureler 19 tane iken - ki bu surelerin sembol harfleri 7 tane başlangıcın tekrarlarıydı- aynı özellik bu kez simetrik olarak “Rahim” isminin geçtiği başlangıç harfli surelerin sembol harflerinde kendini göstermektedir.

Rahim” isminin g e ç t i ğ i başlangıç harfli surelerin başlangıçları tam 19 tane iken, bu başlangıçlar tam 7 surenin başındaki sembol başlangıçların tekrarlarıdırlar. (Bunlar; Bakara, A’raf, Yunus, Şuara, Neml, Ya-Sin ve Şura surelerindeki 7 başlangıç ve tekrarlarıdır.)





TEKRARLARIN TOPLAMI


Kuran’da numaralı ve numarasız tüm ayetlerde geçen Besmele kelimelerinin tekrarlarını toplu halde incelediğimizde 7-19’lu bir tablonun daha gerçekleştiğini görürüz. Allah adı ile bitişen “ism” kelimeleriyle birlikte Besmele kelimelerinin tekrarları toplamı 3344 yapmaktadır. Fakat Allah’ın adı ile bitişmeyen ancak Allah’a işaret eden ve “Hu” (O) zamiriyle bitişik olan iki tane “İsmuhu” kelimesi daha vardır ki bunlarla birlikte Kuran’da geçen tüm Besmele kelimelerinin tekrarı 3346 yapmaktadır.

Kuran’da geçen tüm Besmele kelimelerinin tekrarları aşağıdaki gibidir.


TABLO: 82



Kuran’da iki adet zamirle bitişik olan “ismuhu” kelimeleri, Besmele kelimelerinin toplam tekrarlarında 7 ve 19’lu yapının gerçekleşmesini sağlamaktadır. Böylece, Allah’ın hikmetlerini, Allah’ın kitabında Allah’ın belirleyerek planladığı ve Kuran’da açıkladığı 7-19 tekrarlanan ikili sayısal sistemiyle anlayabilme fırsatını bulabilmekteyiz. Buna tüm Kuran’ı kaplayan ve sure numaralarının devreye girmesiyle çok daha ayrıntılı olan 7-19’lu bir tabloyu incelemeyle devam edelim.

Bu tablonun oluşumu şöyledir: Besmeleyi oluşturan her kelimeyi ayrı ayrı birbirinden bağımsız olarak Kuran’da geçtikleri sure ve ayet numaralarını tespit edeceğiz. Örneğin “Bism” formu Fatiha, Hud ve Neml surelerinde olmak üzere üç kez geçer ve bunların sure numarası olan 1,11 ve 27’nin toplamı olan 39’u ve geçtikleri 1,41 ve 30 numaralı ayetlerin toplamı olan 72’yi tablomuza yerleştireceğiz. Bu, tablomuzun 1. Kelime kısmında ve “tekrarsız toplam” bölümünde yer alacaktır. Aynı surede veya aynı ayette “Bism” kelimesi, “Allah” kelimesiyle bir arada geçmişse bu duruma bakılmaksızın bu kez aynı sure ve aynı ayet numarasını “Allah” kelimesi için ele alıp diğer kelimelerden bağımsız olarak toplayacağız.

Buna göre; Besmeleyi oluşturan “Bism, Allah, Rahman, Rahim” ve farklı formlarda geçen diğer “İsim, İsmuhu, Allahumme” olmak üzere, her 7 kelimeyi birbirlerinden bağımsız olarak, geçtikleri sure ve ayet numaralarını tespit ettikten sonra topladığımızda 19’un tam katı oluşturan sayının meydana geldiğine tanık oluruz.

Böylece 19 adet harften oluşan Besmele, 7 adet form kelime üzerine Kuran’daki tekrarları gerçekleşmekte ve bu tekrarların Kuran’daki koordinatları toplamı da 7 ve 19 üzerine gerçekleşmiş değiştirilemez tablolar sunmaktadır. Eğer bir tek Besmele kelimesi eksik olsa (bir tane “ismuhu” veya “Allahumme” sözcüğü eksik olsa ) veyahut bu kelimelerden sadece bir tanesinin geçtiği ayet bir farkla yer değiştirseydi aşağıdaki 7 ve 19’lu tablo gerçekleşemezdi.



(TABLO: 83)
Farklı formlarıyla birlikte Besmele’yi oluşturan kelimelerin - birbirinden bağımsız olarak - Kuran’da geçtikleri sure ve ayet numaralarının tekrarsız toplamları






BESMELE KELİMELERİNİN GEÇTİĞİ AYET SAYISI


Şu ana kadar Besmele’yi oluşturan kelimeleri ve farklı formatlarını gösteren birçok 7-19’lu tabloyu inceledik. Şimdi ise bu kelimelerin Kuran’ın kaç ayetinde geçtiğine bakacağız. Besmele’yi oluşturan kelimelerden iki tanesi diğerlerine göre yapı itibariyle farklılık gösterir. Bunlar “İsmuhu” ve “Allahumme” kelimeleridir. “İsmuhu” kelimesi iki tane olup “Allah” kelimesiyle bitişmemiş ancak, “Hu” yani “O” zamiriyle bitişiktir. “Allahumme” kelimesi de bir çeşit nida (Ey Allah’ım) ünlemi olup “mim” fazlasıyla yazılmış ve Arapçadaki diğer hiçbir isimde olmayan kendisine özgü benzersiz bir kelime olarak Kuran’da beş defa geçer.

İşte bu farklılık Besmele kelimelerinin geçtiği ayetlerde bir kodlamayı daha meydana getirir. Allah’ın adı ile bitişen “İsim/Bismi” ile “Allah”, “Rahman” ve “Rahim” kelimelerinin geçtiği ayet sayısı 1919 iken, farklı formda geçen “İsmuhu” ve “Allahumme” kelimelerinin geçtiği ayet sayısı ise “7” olarak yer almaktadır.



TABLO: 84




Yukarıdaki tabloda Besmele’yi oluşturan tüm kelimeler Kuran’ın 88 suresinde ve bu surelerin 1923 ayetinde geçmektedir. (7+1919=1926 ayet yapmakta ancak, 1 tane “Allahumme” ve 2 tane “İsmuhu” kelimesi diğer “Allah” kelimelerinin geçtiği ayetler içerisinde ortak olarak geçtiği için tüm formlarıyla birlikte tekrarsız olarak Besmele kelimelerinin geçtiği ayetlerin sayısı 1923 olmaktadır.) Besmeleyi oluşturan kelimelerin geçtiği surelerin sayısı olan 88 ile geçtiği ayetlerin sayısı 1923’ün arka arkaya dizimi, 7 ve 19’u birbirine kilitleyen sayıyı gerçekleştirmektedir.

(TABLO: 85) Besmele kelimelerinin geçtiği sure sayısı ile geçtiği ayet sayısı




“Bismi/İsim/İsmuhu”, “Allah/Allahumme”, “Rahman” ve “Rahim” olan bu 7 formdan seçilerek oluşan cümle “Bismillahirrahmanirrahim” dir. Şimdi, Kuran’da birbirinden bağımsız olarak geçen bu 7 form kelimelerinin Kuran’daki matematiksel gerçeğini gösteren bir tablosunu daha inceleyelim.
Besmele ayrı kelimelerin birleşerek oluşturduğu bir cümledir. Oysa bu kelimeler Besmele dışında birbirlerinden farklı kalıpta ve bağımsız olarak ayetlere dağılmış vaziyette bulunurlar. Bazı ayetlerde tek başına bazılarında birden fazla “Allah” kelimesi geçerken, bazı ayetlerde “Allahumme” formu veya bazı ayetlerde “Rahman” ve “Rahim” kelimeleri bir arada geçmektedir. İşte ayetlere serpiştirilmiş vaziyette bulunan Besmele kelimelerinin geçtiği ayetlerin sayısını incelediğimizde başlangıç harfsiz surelerdeki Besmele kelimelerinin geçtiği ayet sayısının 7’nin tam katı ayet olduğunu, başlangıç harfli surelerde ise 19’un tam katı kadar ayet olduğunu tespit ederiz.



TABLO: 86





“MESANİ” VE BESMELE KELİMELERİ


Daha önce “Mesani” kelimesinin “Tekrarlanan İkili” olduğunu ve bu kelimenin Kuran’da uygulanan 7 ve 19 kodlamasının adı olduğunu belirtmiştik. Bu kelime Hicr: 87 ve Zümer: 23’te olmak üzere Kuran’ın sadece iki yerinde geçmekteydi. İşte, bu her iki kelimenin geçtiği Hicr ve Zümer sureleri arasında ve yine her iki kelimenin geçtiği ayetler arasında bulunan Besmele kelimelerinin tekrarlarını tablolaştıracağız.

İlk “Mesani” kelimesinin geçtiği Hicr suresinden ikinci “Mesani” kelimesinin geçtiği Zümer suresine kadarki Besmele’yi oluşturan “İsim”, “Allah”, “Rahman” ve “Rahim” kelimelerinin tekrarı 777 iken, ilk “Mesani” kelimesinden ikinci “Mesani” kelimesinin geçtiği ayete kadarki Besmele’yi oluşturan kelimelerin tekrarı ise 741’dir. İşte Kuran’ın bu sayısal veriler 7 ve 19’lu bir tablo meydana getirir.


(TABLO: 87)
İkizkoda ad olmuş iki “Mesani” kelimesinin geçtiği sureler ile her iki kelimenin geçtiği ayetler arasındaki Besmele kelimelerinin tekrarları




“Andolsun; Biz sana “ikili”den Yedi’yi ve şu Büyük Kuran’ı verdik.” (Hicr: 87)


“Allah, sözün en güzelini birbirleriyle benzeşen “ikili” bir kitap olarak indirdi… (Zümer: 23)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder